Fanfare

Voorwaarts is een muziekvereniging, welke is opgericht in 1901. In de statuten staat dat het doel der vereeniging, opgericht op vijftien maart negentienhonderdéén is, de beoefening der instrumentale muziek, tot onderling en tot algemeen genoegen.

 

Intussen heeft Voorwaarts zijn honderdtien jarig jubileum al jaren achter zich. Maar het doel waarom ze ooit is opgericht, staat nog steeds bovenaan.

 

Voorwaarts heeft het karakter van een fanfare, wat inhoud dat er alleen koperinstrumenten zijn. Echter zijn er ook regelmatig andersoortige instrumenten waar te nemen, zoals dwarsfluiten, elektrische gitaren en keyboards.
Voorwaarts is altijd op zoek naar nieuwe leden, zowel jong als wat ouder. Dus ben je tussen de 7 en 80 jaar, dan heten we je van harte welkom. In het kopje aanmelden kun je zien waar en wanneer we oefenen.

 

Voorwaarts geeft 2 maal per jaar een groot concert in Rumpt en 1 maal in Gellicum. Ook een zomerconcert staat op het program. Daarnaast zie je Voorwaarts voorop lopen bij optochten, het inhalen van de Sint en met het Rumptse feest.